OM OSS

Vi älskar trädgård!

När andra ser på Netflix under mörka vinterkvällar sitter vi vid köksbordet och skissar rabatter. Så fort vintern släppt sitt grepp pilar vi ut, och stannar där. Vi gräver och planterar, rensar och släpar säckar med gödsel och jord från komposten. Ovana muskler som värker, skitiga naglar som aldrig blir helt rena och en trädgård där det alltid finns något att göra. Men vad gör väl det?  Belöningen är tusen gånger större än insatsen och kommer i form av väldoftande fruktträd, vackra sommarblommor och perenner. För att inte tala om alla gudagoda härodlade grönsaker fyllda av solljus och vitaminer. Trädgården är vår plats på jorden helt enkelt. 

Och vilka är vi då? Jo, Sofia och Raisa var namnet. Det gemensamma trädgårdsintresset och vårt stora miljöengagemang förde oss samman. Faktiskt så pass mycket att vi bestämde oss för att starta företag ihop. Resultatet ser du här. Livfulla Trädgårdar är vårt sätt att pyssla med det vi verkligen gillar och samtidigt bidra till att främja den biologiska mångfalden. Livfulla Trädgårdar är helt enkelt vårt svar på fjolårets larmrapporter om minskningen av insekter i Europa.

En blomstrande rabatt gör stor skillnad för bin och fjärilars välmående. Vi vill därför göra det så enkelt som möjligt, för så många som möjligt att skapa en vacker och livfull oas i sin trädgård.  

Välkommen till Livfulla Trädgårdar!

 

 Sofia är utbildad inom mänskliga rättigheter och har jobbat med att bygga upp organisationer inom ideell sektor. Med åren har intresset för naturens rättigheter blivit allt starkare och därmed även önskan att kunna göra något konkret för miljön och dess invånare. Uppvuxen bland frön och vattenkannor känns valet att utgå från trädgården helt naturligt. 

 Raisa är miljöekonom och numera även omskolad till trädgårdsmästare. Trädgårdsintresset blev helt enkelt alldeles för starkt för att motstå. Miljöintresset har alltid funnits. Att nu få göra något konkret och praktiskt både för miljön och våra trädgårdar känns som en riktig fullträff.