INFÖR PLANTERING

Här hittar du information och filmer om hur du på bästa sätt förbereder platsen där du vill ha din rabatt och hur du planterar. Lycka till!

Hur förbereder du jorden inför plantering av sin rabatt? Plantorna lever av den näring som finns i jorden. En bra jord är därför viktig för att få en vacker och livskraftig blomning. Vi får väldigt mycket frågor om just jord och gödsel. Vi har därför satt ihop en enkel jordguide som beskriver hur du förbättrar din jord för att få vacker blomning och friska plantor. 

Här kan du ladda ner jordguiden. 

Hur gräver du på bästa sätt upp platsen för sin rabatt? I filmen nedan visar vi hur du gräver bort gräsmattan och rensar den från rotogräs inför plantering.

 

Hur vet jag var blommorna ska planteras i rabatten? Jo, du får ett planteringsschema med rabatten som visar var blommorna ska placeras i din rabatt. I bildserien nedan visar vi hur du ställer ut blommorna i den uppmätta rabatten som här är 1*1 m. Därefter ställer du ut blommorna på motsvarande sätt i nästa kvm. När alla blommor är utställda enligt planteringskartan, ta ut dem ur krukan och gräv ner i jorden. Se nedan film för hur du planterar blommorna i jorden. 

Hur planterar du blommorna i jorden? I filmen nedan visar vi hur du tar ut blommorna ur krukan, sätter ner dem i jorden, trycker till och vattnar. Voilá! Blommans rötter kommer nu få kontakt med jorden och växa och må bra.